Direktlänk till inlägg 25 oktober 2010

Acardiac Twin

Av Ann Lundgren - 25 oktober 2010 15:53

Jag hade egentligen bestämt mig för att inte skriva om detta så alla kan se o läsa. Men jag känner att jag behöver skriva av mig.

Jag ber dock er där ute att inte ställa några frågor om detta. Det är mina tankar som ja bara vill skriva ner...


Jag är ju gravid i vecka 18 snart 19. Har fått chock på chock när ja var på UL. Då vi fick se två huvuden i magen. Det är bara det att mina enäggstvillingar  blev inte som dom skulle. Det är bara en som har utvecklats och mår för tillfället jätte bra. Den andra har inte utvecklats och har inga organ så den lever på sin kompis som får kämpa lite extra o pumpa runt blod till dom båda. Detta kallas Acardiac Twin.

Det blir UL varje vecka för o hålla koll på Bäbisens hjärta så den inte blir ansträngd. Vi kanske måste till Huddinge för koll, då det är dom är lite mer erfarna på detta sällsynta problem. Dom går inte in o gör något så länge det e starkt. Håller Bäbisen sig stark fram till efter v 24 så är dom sen redo att ta ut Bäbisen om det skulle försvagas på något vis. Kanske i Karlstad eller i Huddinge. Jag kan bara hoppas att Bäbis är stark o orkar hålla ut längre än så då ja inte vill ha kejsarsnitt som står på menyn. Då ja e livrädd för att bli skuren i.. Ligga på sjukhus och ha månader av sjukhusvistelser innan vi får åka hem. Komplikationer på detta och allt annat runt omkring..Så nu e det till o ta en vecka i taget. Se o vänta.

Jag såg fram emot o få gå gravid i många månader till o bli tjock o få känna bäbis länge i magen..

Det här e skrämande för mig. O livrädd att Bäbis ska må dåligt!


Kom just till insikt med att min Bäbis ska behöva tillbringa sin första tid i kuvös med slangar o syrgas... Ja ska knappt få hålla o ta hand om, ja kanske får pumpa mjölk o ge för ja kan inte mata min Bäbis..

Ja känner mig tom trotts floder av tårar..

Känner mig så Hjälplös... Var ska ja finna min kraft o vara stark?



Vem slänger alla problem på mig? Varför ska de vara så speciellt med mig?

Önska det ville gå lätt...


 
 
Ingen bild

finaste

25 oktober 2010 16:43

En stor kram till dig!
Jag tror det är menat, alltså att du blev vald för att du ändå är så pass stark att du kommer klara detta! eh, va luddigt det lät, men du förstår nog vad jag menar.
Ett stort lycka till och ännu en kram!

 
Ingen bild

ia

25 oktober 2010 17:51

Säger som ovan skrivare att det är nog meningen att du är vald för du innerst inne är såpass stark att klara detta.
Och jag är glad över att vi har den vården udag som vi har med så bra bevakning, att dom ser allt fort och tidigt, att barnet kan få den vård den behöver.

Och du, kära Ann, dey kanske låter futtigt i allt men ett kejsarsnitt är inte så farligt som det låter.Har du frågor och så kring det så fråga, jag har gjort snitt.

Stoooooor kram och all lycka till, till er båda!!!!!

 
Ingen bild

Annelie

25 oktober 2010 19:28

Söta, fina du! Vilket besked och vilken oro! :-( Tänker på dig i massor och hållar alla mina tummar för att bäbisen som är frisk orkar så länge som möjligt så tiden i magen blir så lång den bara kan bli! Sen som Ia skriver, ett kejsarsnitt är inte det värsta! Bättre det än om bäbis inte mår bra när han/hon väl kommer ut! Och kanske blir det så att bäbisen behöver komma ut fort. Jag gjorde kejsarsnitt med Malte under de mest underliga former då ju maken låg på intensiven i respirator. Han ville närvara så de fick rulla in honom för att han skulle kunna ta emot sin son. Det var en stund jag aldrig glömmer och i det läget, den situation vi var tvingade in i då maken blev sjuk och låg för döden, i den situationen fanns inga alternativ så det blev snitt... Och konstigt nog, mitt i den där sorgen och glädjen... då kändes det som om det var det bästa val jag gjort i hela mitt liv! Och så är det för er, ni är tvingade in i situationen... men man orkar och kan när man väl är där!

Du vet att jag finns här!!!! VARMA KRAMAR!!!!

 
Ingen bild

Ann

26 oktober 2010 14:11

Tack för dom varma orden!!!
JA det är säkert inte farligt med ett snitt men för mig känns det just nu fruktansvärt.
Jag vet dock att vi kommer få den bästa vården man kan tänka sig och vi kommer bli mycket väl dokumenterade då vi har ett fall som är så ovanligt. I karlstad hade dom haft 3 fall på 30 år med detta fenomen.
Jag är bara rädd... Att gå o oroa mig var vecka för att kanske denna vecka ska ja behöva ligga under kniven och bli mamma...
Att inte få ta hand om mitt barn. Att bara se...
Ja många tankar..
Men visst kommer allt bli bra i slutet.
Tack för att ni finns.
Kramar till er!

 
Ingen bild

Mia

26 oktober 2010 19:45

Du får en stor bunt med kramar idag med vännen!
Du vet vart jag finns om du behöver släppa på trycket av all oro som byggs upp inom dig.

Ta hand om er!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann Lundgren - 16 november 2012 17:01

Jag trodde inte jag skulle känna sådan sorg. Sally har legat på dimens hem i ca 8 år. Det sägs att dom inte finns där längre då de inte pratar eller visar känslor. Att det bara är skalet kvar. Vad vet vi om det?? Jag har bara besökt henne ett få t...

Av Ann Lundgren - 28 september 2012 22:23

Här finns mycke tankar o jag undrar hur långt från väggen jag egentligen är. Så innerligt trött. Frej sover inge bättre... Psykologen ska fixa remiss för en eeg tror ja det hette. Mätning av signaler i hjärnan för o utesluta epileptiska störningar. ...

Av Ann Lundgren - 18 augusti 2012 07:56

Jag har ju totalt glömt att skriva att Thor kom till världen den 26 juli kl.21.58. Han vägde 3540gr o var 52cm. Jag återkommer med förlossnings historien. Kan dock säga att han äter sover o växer precis som han ska! ...

Av Ann Lundgren - 20 juli 2012 17:36

Ja idag är jag i v.39+3. Det menas med att bäbis är färdig o välkommen ut när som hellst nu. Magen e nu enligt mvcs kurva 35. o med Frej var ja 33. Har gått upp ca 7 kg. o med frej gick ja upp 15kg... Jo några lätta förvärkar har jag haft, massa sa...

Av Ann Lundgren - 12 juni 2012 13:52

Helgen var helt underbar!!! Vi var barnlediga och for till stenungsundsbaden. 4 varma pooler, god mat o dryck, Underbart sällskap! O endel sömn!!! Fredagen anlände vi i stenungsund o min älskade far o styvmor hämtade Frej o ja fick sååå ont i mag...

Skapa flashcards